Ανορεξία: Βότανα και ομοιοπαθητική
Ποια είναι τα οφέλη των βοτάνων και της οποιοπαθητικής στην πάθηση της ανορεξίας;
Βότανα
Τα βότανα είναι γενικά ένας ασφαλής τρόπος για την ενίσχυση και την τόνοτη των συστημάτων του σώματος. Όπως με κάθε θεραπεία, θα πρέπει να συνεργαστείτε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να τα πάρετε, αφού το πρόβλημά σας έχει διαγνωστεί και πριν από την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότανα, όπως αποξηραμένα εκχυλίσματα (κάψουλες, σκόνες,τσάι), glycerites (γλυκερίνη αποσπάσματα), ή βάμματα (αποσπάσματα αλκοόλ). Εφόσον δεν γίνεται διαφορετικά, θα πρέπει να κάνετε τσάι με 1 κουτ. βότανο ανά φλιτζάνι με ζεστό νερό. Ο βρασμός τους θα πρέπει να καλύπτει 5 έως 10 λεπτά για τα φύλλα ή τα λουλούδια, και 10 - 20 λεπτά για τις ρίζες. Πίνετε 2 με 4 φλιτζάνια την ημέρα.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βάμματα μόνα τους ή σε συνδυασμό, όπως σημειώνεται.
Το Ashwagandha (Withania somniferum) τυποποιημένο εκχύλισμα,450 mg μία με δύο φορές την ημέρα, οφελήσει την υγεία σας και θα μειώσει το άγχος.
Το Τριγωνέλλα (Trigonella foenum-graecum), 250 - 500 mg δύο έως τρεις φορές την ημέρα, για την τόνωση της όρεξης σας.
Πιπέρι καγιέν (Capsicum annuum) τυποποιημένο εκχύλισμα, 400mg τρεις φορές ημερησίως, για βοήθεια στην πέψη.
Γάλα γαϊδουράγκαθου (Silybum marianum) τυποποιημένο εκχύλισμα σπόρων, 80 έως 160 mg δύο έως τρεις φορές την ημέρα, για την υγεία του ήπατος.
Catnip (nepeta spp.), ως τσάι δύο έως τρεις φορές την ημέρα,για να ηρεμήσει τα νεύρα σας και να απαλύνει το πεπτικό σας σύστημα.
Ομοιοπαθητική
Η επιστημονική βιβλιογραφία δεν υποστηρίζει τη χρήση της ομοιοπαθητικής για τη βουλιμία. Ωστόσο, ένας έμπειρος ομοιοπαθητικός θα εξετάσει ατομικά την περίπτωσή σας και μπορεί να σας συστήσει θεραπεία για την αντιμετώπιση τόσο της υποκείμενης κατάσταση σας όσο και των συμπτωμάτων..