Βρίσκεστε εδώ :: Αρχική » Συνταγές » Συνταγές Γλυκές » Μπισκότα με κράνμπερι και Quinoa χωρίς γλουτένη. »
Μπισκότα με κράνμπερι και quinoa χωρίς γλουτένη.
Μία νόστιμη συνταγή για «διαφορετικά» μπισκότα.
10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο παγωμένο
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι φρέσκα cranberries
1 φλιτζάνι φίνο καστανό αλεύρι από ρύζι
1 φλιτζάνι νιφάδες quinoa
1/3 φλιτζάνι αλεύρι από quinoa
1/3 φλιτζάνι αλεύρι ταπιόκας
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά της σούπας μπέικινπάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 μεγάλα αυγά
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γάλα της καρύδας και το χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Κόβουμε και πλένουμε τα cranberries σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι από καστανό ρύζι, τις νιφάδες και το αλεύρι από quinoa, το μπέικινπάουντερ, το αλεύρι ταπιόκας, τη σόδα, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο μέσα στο μείγμα μας, στο χοντρό μέρος του τρίφτη . Ανακατεύουμε απαλά.
Χτυπάμε ένα μεγάλο αυγό στο παγωμένο γάλα καρύδας και ανακατεύουμε με το μείγμα αλευριού χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μας. Προσθέτουμε τα cranberries.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε καλά. Όταν καταλάβουμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη, την πλάθουμε και την ανοίγουμε με πάχος 2 ή 3 εκατοστά και χρησιμοποιώντας ένα μικρό στρογγυλό κόπτη μπισκότων (κουπάτ), κόβουμε ομοιόμορφα μικρά μπισκότα και τα τοποθετούμε στο ταψί μας επάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε το υπόλοιπο αυγό σε ένα μικρό μπολ και αλείφουμε τα μπισκότα μας, τα πασπαλίζουμε με νιφάδες quinoa και λίγο ζάχαρη.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 18 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 15 λεπτά και μετά στην πιατέλα μας για να κρυώσουν τελείως. Διατηρήστε τα στη θερμοκρασία δωματίου για 2 ημέρες ή στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
Τολμήστε να δοκιμάσετε καινούργια υλικά και συνταγές και δώστε ένα νέο, κοσμοπολίτικό αέρα στην κουζίνα σας.
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι φρέσκα cranberries
1 φλιτζάνι φίνο καστανό αλεύρι από ρύζι
1 φλιτζάνι νιφάδες quinoa
1/3 φλιτζάνι αλεύρι από quinoa
1/3 φλιτζάνι αλεύρι ταπιόκας
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά της σούπας μπέικινπάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 μεγάλα αυγά
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γάλα της καρύδας και το χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Κόβουμε και πλένουμε τα cranberries σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι από καστανό ρύζι, τις νιφάδες και το αλεύρι από quinoa, το μπέικινπάουντερ, το αλεύρι ταπιόκας, τη σόδα, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο μέσα στο μείγμα μας, στο χοντρό μέρος του τρίφτη . Ανακατεύουμε απαλά.
Χτυπάμε ένα μεγάλο αυγό στο παγωμένο γάλα καρύδας και ανακατεύουμε με το μείγμα αλευριού χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μας. Προσθέτουμε τα cranberries.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε καλά. Όταν καταλάβουμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη, την πλάθουμε και την ανοίγουμε με πάχος 2 ή 3 εκατοστά και χρησιμοποιώντας ένα μικρό στρογγυλό κόπτη μπισκότων (κουπάτ), κόβουμε ομοιόμορφα μικρά μπισκότα και τα τοποθετούμε στο ταψί μας επάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε το υπόλοιπο αυγό σε ένα μικρό μπολ και αλείφουμε τα μπισκότα μας, τα πασπαλίζουμε με νιφάδες quinoa και λίγο ζάχαρη.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 18 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 15 λεπτά και μετά στην πιατέλα μας για να κρυώσουν τελείως. Διατηρήστε τα στη θερμοκρασία δωματίου για 2 ημέρες ή στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
Τολμήστε να δοκιμάσετε καινούργια υλικά και συνταγές και δώστε ένα νέο, κοσμοπολίτικό αέρα στην κουζίνα σας.