Πατάτες ψητές με μπρόκολο και τυρί
Μια διαιτητική συνταγή για ένα "εναλλακτικό" μεσημεριανό
Συνδυάζοντας πατάτες ψητές και πουρέ, με την προσθήκη τυριών φτιάχνουμε ένα γευστικότατο πιάτο. Ελαττώνοντας την ποσότητα του τυριού και προσθέτοντας πουρέ λαχανικών στην γέμιση της πατάτας, έχουμε ένα νοστιμότατο κυρίως πιάτο με άφθονες θρεπτικές ουσίες.
Χρησιμοποιήστε αυτή την συνταγή ως βάση και αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει! Μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο, πουρέ από αβοκάντο και ότι άλλο σας αρέσει.
Τι θα χρειαστείτε (για δύο άτομα)
2 μεγάλες πατάτες
1 φλυτζάνι βρασμένο μπρόκολο
6 μεγάλα φύλλα λάχανο
½ φλυτζάνι γάλα
2 – 3 κουτάλια σούπας τυρί τσένταρ τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ετοιμασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Καθαρίζετε τις πατάτες και με ένα πιρούνι τρυπάτε καλά όλη την πατάτα αρκετές φορές.
Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί και ψήστε για 50 -60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο.
Ενώ ψήνονται οι πατάτες ετοιμάζουμε τα φύλλα από το λάχανο. Τα πλένουμε καλά, τα στεγνώνουμε αφαιρούμε το σκληρό μίσχο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μετά τα μαγειρεύουμε για 2 περίπου λεπτά σε κατσαρόλα με βραστό νερό, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό.
Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος, αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό το οποίο τοποθετούμε στο μπλέντερ. Προσοχή, πρέπει να αφήσουμε αρκετή, το ¼ της σάρκας της πατάτας μαζί με την φλούδα, για να μην διαλυθεί.
Προσθέτουμε στο μπλέντερ το μπρόκολο, το λάχανο και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μία λεία κρέμα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό την κομμένη πατάτα μας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Ανεβάζουμε τη σχάρα μας λίγο πιο ψηλά και ψήνουμε άλλα 3 λεπτά περίπου για να ροδίσει το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως!
Χρησιμοποιήστε αυτή την συνταγή ως βάση και αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει! Μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο, πουρέ από αβοκάντο και ότι άλλο σας αρέσει.
Τι θα χρειαστείτε (για δύο άτομα)
2 μεγάλες πατάτες
1 φλυτζάνι βρασμένο μπρόκολο
6 μεγάλα φύλλα λάχανο
½ φλυτζάνι γάλα
2 – 3 κουτάλια σούπας τυρί τσένταρ τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ετοιμασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Καθαρίζετε τις πατάτες και με ένα πιρούνι τρυπάτε καλά όλη την πατάτα αρκετές φορές.
Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί και ψήστε για 50 -60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο.
Ενώ ψήνονται οι πατάτες ετοιμάζουμε τα φύλλα από το λάχανο. Τα πλένουμε καλά, τα στεγνώνουμε αφαιρούμε το σκληρό μίσχο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μετά τα μαγειρεύουμε για 2 περίπου λεπτά σε κατσαρόλα με βραστό νερό, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό.
Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος, αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό το οποίο τοποθετούμε στο μπλέντερ. Προσοχή, πρέπει να αφήσουμε αρκετή, το ¼ της σάρκας της πατάτας μαζί με την φλούδα, για να μην διαλυθεί.
Προσθέτουμε στο μπλέντερ το μπρόκολο, το λάχανο και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μία λεία κρέμα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό την κομμένη πατάτα μας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Ανεβάζουμε τη σχάρα μας λίγο πιο ψηλά και ψήνουμε άλλα 3 λεπτά περίπου για να ροδίσει το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως!