Λαζάνια με σπανάκι

Πεντανόστιμη συνταγή. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με μικρά κομματάκια γαλοπούλας ή άλλο λαχανικό.
Υλικά:
Για 8 μερίδες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο και ψιλοκομμένο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 βάζο σάλτσα για σπαγγέτι
- 1 ½ φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια τυρί cottage χωρίς λιπαρά
- 1 τέταρτο μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
- ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρου πιπέρι
- 1 αυγό
- 1 πακέτο λαζάνια
Εκτέλεση
Προετοιμασία 30 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα και 10 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το βασιλικό και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Ρίξτε τη σάλτσα για το σπαγγέτι και το νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε τα τρία τυριά (cottage, μοτσαρέλα, παρμεζάνα) το μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και το αυγό.
Στο ταψί, απλώστε μία μικρή ποσότητα σάλτσας, τοποθετήστε επάνω μία στρώση άψητα λαζάνια, και από πάνω άλλη μία στρώση σάλτσας. Προσθέστε και μία στρώση από το μείγμα των τυριών, και επαναλάβετε με όλα τα υλικά. Τελειώστε με μία στρώση σάλτσας.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 55 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 15 λεπτά.
Αφήστε το φαγητό για ένα τέταρτο περίπου και μετά σερβίρετε.
Μη ξεχάσετε τη σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί.
Προετοιμασία 30 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα και 10 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το βασιλικό και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Ρίξτε τη σάλτσα για το σπαγγέτι και το νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε τα τρία τυριά (cottage, μοτσαρέλα, παρμεζάνα) το μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και το αυγό.
Στο ταψί, απλώστε μία μικρή ποσότητα σάλτσας, τοποθετήστε επάνω μία στρώση άψητα λαζάνια, και από πάνω άλλη μία στρώση σάλτσας. Προσθέστε και μία στρώση από το μείγμα των τυριών, και επαναλάβετε με όλα τα υλικά. Τελειώστε με μία στρώση σάλτσας.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 55 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 15 λεπτά.
Αφήστε το φαγητό για ένα τέταρτο περίπου και μετά σερβίρετε.
Μη ξεχάσετε τη σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί.