Πράσινη χειμωνιάτικη γιορταστική σαλάτα
Μοιάζει με τη σαλάτα του Καίσαρα, αλλά έχει μικρές πικάντικες διαφορές.
Υλικά:
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή όσο σας αρέσει
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτάλι της σούπας ξύδι
3 – 4 φιλέτα αντσούγιας πλυμένα και ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
12 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ανάμεικτα πράσινα λαχανικά για σαλάτα της αρεσκείας σας
3 μεγάλα αυγά βρασμένα.
Οδηγίες:
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή όσο σας αρέσει
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτάλι της σούπας ξύδι
3 – 4 φιλέτα αντσούγιας πλυμένα και ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
12 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ανάμεικτα πράσινα λαχανικά για σαλάτα της αρεσκείας σας
3 μεγάλα αυγά βρασμένα.
Οδηγίες:
- Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε στη συνέχεια το χυμό λεμονιού και το ξύδι. Αφήστε για 5 λεπτά.
- Προσθέστε και ανακατέψτε μαζί τα ψιλοκομμένα φιλέτα της αντσούγιας.
- Στη συνέχεια χτυπήστε ελαφρά στο λάδι μέχρι να ανακατευτούν όλα καλά.
- Προσθέστε τώρα τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά.
- Ξεφλουδίστε τα αυγά και τρίψτε τα στον τρίφτη (3 ασπράδια και 1 κροκό) και πασπαλίστε τη σαλάτα σας.
- Θα έχετε μία δροσερή και συγχρόνως πικάντικη σαλάτα στο γιορτινό σας και γιατί όχι στο καθημερινό σας τραπέζι.