Νοστιμότατο τηγανιτό κουνουπίδι
Είναι μία συνταγή χαμηλή σε υδατάνθρακες για όσους θέλουν όλη τη γεύση του κινέζικου τηγανιτού ρυζιού, αλλά χωρίς ρύζι!
Μετά τις γιορτές και όλα τα βαριά αλλά νόστιμα φαγητά που έχουμε γευτεί, είναι μία ωραία και ελαφριά συνταγή.
Υλικά
Για 6 μερίδες.
Μετά τις γιορτές και όλα τα βαριά αλλά νόστιμα φαγητά που έχουμε γευτεί, είναι μία ωραία και ελαφριά συνταγή.
Υλικά
Για 6 μερίδες.
- 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα μπιζέλια
- ½ φλιτζάνι νερό
- ¼ φλιτζάνι σησαμέλαιο
- 4 φλιτζάνια χοιρινό φιλέτο ή ότι άλλο κρέας θέλετε κομμένο σε κύβους
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένο
- Ένα μέτριο κουνουπίδι κομμένο
- 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 αυγά χτυπημένα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Έτοιμο σε 45 λεπτά
Οδηγίες
Βάλτε τα μπιζέλια και το νερό σε μία κατσαρόλα. Αφήστε το να βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύεστε τα μπιζέλια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε το νερό.
Ζεστάνετε 2 κουταλιές σησαμέλαιο σε ένα γουόκ (ή απλό τηγάνι) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε το κρέας στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να ψηθεί 10 με 15 λεπτά. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο.
Ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σησαμέλαιο στο γουόκ. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το καρότο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν λίγο περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι. Ανακατεύστε μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι πολύ, 4 με 5 λεπτά.
Βάλτε το κρέας και τη σάλτσα της σόγιας στο μείγμα με το κουνουπίδι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσει ελαφρά 3 έως 5 λεπτά.
Σπρώξτε λίγο το μείγμα στη μία πλευρά του γουόκ και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στην κενή πλευρά του. Ανακατέψτε τα αυγά μέχρι να ψηθούν και τέλος ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Σημείωση: Τεμαχίστε το κουνουπίδι στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη, έτσι θα μοιάζει με κόκκους ρυζιού.
Διαλέξτε ένα ωραίο κρασί και απολαύστε κάτι διαφορετικό!
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Έτοιμο σε 45 λεπτά
Οδηγίες
Βάλτε τα μπιζέλια και το νερό σε μία κατσαρόλα. Αφήστε το να βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύεστε τα μπιζέλια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε το νερό.
Ζεστάνετε 2 κουταλιές σησαμέλαιο σε ένα γουόκ (ή απλό τηγάνι) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε το κρέας στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να ψηθεί 10 με 15 λεπτά. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο.
Ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σησαμέλαιο στο γουόκ. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το καρότο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν λίγο περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι. Ανακατεύστε μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι πολύ, 4 με 5 λεπτά.
Βάλτε το κρέας και τη σάλτσα της σόγιας στο μείγμα με το κουνουπίδι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσει ελαφρά 3 έως 5 λεπτά.
Σπρώξτε λίγο το μείγμα στη μία πλευρά του γουόκ και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στην κενή πλευρά του. Ανακατέψτε τα αυγά μέχρι να ψηθούν και τέλος ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Σημείωση: Τεμαχίστε το κουνουπίδι στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη, έτσι θα μοιάζει με κόκκους ρυζιού.
Διαλέξτε ένα ωραίο κρασί και απολαύστε κάτι διαφορετικό!