Μοσχάρι με μπρόκολο
Μοσχάρι με μπρόκολο
Μήπως βαρεθήκατε τις ίδιες γεύσεις; Τι θα λέγατε για τρυφερό μοσχάρι χωρίς κόκαλα, μαγειρεμένο σε σάλτσα σόγιας και τζίντζερ, με μπρόκολο και ρύζι ή ζυμαρικά!
Υλικά για τέσσερα άτομα:
¼ φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι ζωμό κρέατος
2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρές μερίδες
¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 φλυτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο μπρόκολο
Οδηγίες: Έτοιμο σε 30 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το ζωμό, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας, μέχρι να διαλυθούν καλά η ζάχαρη και το αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά, μαγειρεύουμε το κρέας για 2 ή 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το μείγμα του ζωμού, το τζίντζερ, το σκόρδο και το μπρόκολο.
Αφήστε τα να βράσουν και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας και φυσικά με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το ζωμό, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας, μέχρι να διαλυθούν καλά η ζάχαρη και το αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά, μαγειρεύουμε το κρέας για 2 ή 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το μείγμα του ζωμού, το τζίντζερ, το σκόρδο και το μπρόκολο.
Αφήστε τα να βράσουν και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας και φυσικά με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!