Μεξικάνικο Ρύζι.
Μια εξαιρετική αυθεντική συνταγή από το Μεξικό.
Υλικά:
Για έξι μερίδες.
1 φλιτζάνι άσπρο ρύζι για πιλάφι
1 κουτάλι τους σούπας φυτικό λάδι
1 ½ φλυτζάνι ζωμό κότας
½ κρεμμύδι λεπτά κομμένο
½ πράσινη πιπεριά κομμένη
Φρέσκιαπιπεριά ψιλοκομμένη (chili pepper)
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι όσο θέλετε
½ κουτάλι του γλυκού κύμινο
½ φλυτζάνι φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο στη μέση
Μαϊντανό
Οδηγίες
Σε ένα μέτριο τηγάνι, μαγειρέψτε το ρύζι με το λάδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό του κοτόπουλου και αφήστε να πάρει βράση. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, την καυτερή πιπεριά και τους κύβους της ντομάτας. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, τον κολίανδρο και το σκόρδο. Αφήστε να βράσει, σκεπάστε και μειώστε τη θερμοκρασία, μαγειρέψτε για 20 λεπτά και μετά προσθέστε το μαϊντανό. Εάν θέλετε, προσθέστε στο τέλος λίγο τυρί τσένταρ για την γεύση.
Χρειάζεστε 5 λεπτά, ετοιμασία και 20 για το μαγείρεμα.
Για έξι μερίδες.
1 φλιτζάνι άσπρο ρύζι για πιλάφι
1 κουτάλι τους σούπας φυτικό λάδι
1 ½ φλυτζάνι ζωμό κότας
½ κρεμμύδι λεπτά κομμένο
½ πράσινη πιπεριά κομμένη
Φρέσκιαπιπεριά ψιλοκομμένη (chili pepper)
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι όσο θέλετε
½ κουτάλι του γλυκού κύμινο
½ φλυτζάνι φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο στη μέση
Μαϊντανό
Οδηγίες
Σε ένα μέτριο τηγάνι, μαγειρέψτε το ρύζι με το λάδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό του κοτόπουλου και αφήστε να πάρει βράση. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, την καυτερή πιπεριά και τους κύβους της ντομάτας. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, τον κολίανδρο και το σκόρδο. Αφήστε να βράσει, σκεπάστε και μειώστε τη θερμοκρασία, μαγειρέψτε για 20 λεπτά και μετά προσθέστε το μαϊντανό. Εάν θέλετε, προσθέστε στο τέλος λίγο τυρί τσένταρ για την γεύση.
Χρειάζεστε 5 λεπτά, ετοιμασία και 20 για το μαγείρεμα.