Λαχανικά μπλούμ με πατάτες
3 κανονικές μελιτζάνες
2 μεγάλα κολοκυθάκια
2 μεγάλες πατάτες
3 πιπεριές (κοκκινη,πράσινη,κιτρινη)
1 σφηνάκι λάδι
1 κανονικό πράσο
2 πρέζες αλάτι
4 πρέζες πάπρικα γλυκιά
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
370 ml χυμό ντομάτας
2 κανονικά κρεμμύδια ξερά
Χρόνος: 45 λεπτά
Μερίδες: 4
Οδηγίες Εκτέλεσης
ΒΗΜΑ 1º
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά τα λαχανικά μας (τα βυθίζουμε μέσα σε λεκάνη με νερό πριν τα χρησιμοποιήσουμε, για 20 λεπτά καθώς τα περισσότερα φυτοφάρμακα είναι υδατοδιαλυτά και δεν φεύγουν με ένα απλό ξέβγαλμα), κόβουμε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε μεγάλους κύβους και τις πιπεριές, το πράσο και το κρεμμύδι σε ροδέλες χοντρές.
ΒΗΜΑ 2º
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να καλύπτει περίπου τα μισά λαχανικά. Δεν θέλει περισσότερο νερό καθώς τα λαχανικά περιέχουν και αυτά δικά τους υγρά τα οποία και θα βγουν κατά την διάρκεια του μαγειρέματος. Όσο λιγότερο νερό, τόσο πιο \"μελωμένη\" θα γίνει η συνταγή μας αλλά τόσο περισσότερες φορές θα πρέπει να το ελέγξουμε για νερό για να μην μας κολλήσει.
ΒΗΜΑ 3º
Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά (2-3/9 στο μάτι) και το αφήνουμε με κλειστό το καπάκι για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε κάθε 15 λεπτά μήπως θέλει να προσθέσουμε λίγο νερό. Δοκιμάζουμε για μπαχαρικά και αλάτι στα πρώτα 30 λεπτά και διορθώνουμε κατά το δοκούν.
Δείτε όλη την συνταγή
2 μεγάλα κολοκυθάκια
2 μεγάλες πατάτες
3 πιπεριές (κοκκινη,πράσινη,κιτρινη)
1 σφηνάκι λάδι
1 κανονικό πράσο
2 πρέζες αλάτι
4 πρέζες πάπρικα γλυκιά
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
370 ml χυμό ντομάτας
2 κανονικά κρεμμύδια ξερά
Χρόνος: 45 λεπτά
Μερίδες: 4
Οδηγίες Εκτέλεσης
ΒΗΜΑ 1º
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά τα λαχανικά μας (τα βυθίζουμε μέσα σε λεκάνη με νερό πριν τα χρησιμοποιήσουμε, για 20 λεπτά καθώς τα περισσότερα φυτοφάρμακα είναι υδατοδιαλυτά και δεν φεύγουν με ένα απλό ξέβγαλμα), κόβουμε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε μεγάλους κύβους και τις πιπεριές, το πράσο και το κρεμμύδι σε ροδέλες χοντρές.
ΒΗΜΑ 2º
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να καλύπτει περίπου τα μισά λαχανικά. Δεν θέλει περισσότερο νερό καθώς τα λαχανικά περιέχουν και αυτά δικά τους υγρά τα οποία και θα βγουν κατά την διάρκεια του μαγειρέματος. Όσο λιγότερο νερό, τόσο πιο \"μελωμένη\" θα γίνει η συνταγή μας αλλά τόσο περισσότερες φορές θα πρέπει να το ελέγξουμε για νερό για να μην μας κολλήσει.
ΒΗΜΑ 3º
Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά (2-3/9 στο μάτι) και το αφήνουμε με κλειστό το καπάκι για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε κάθε 15 λεπτά μήπως θέλει να προσθέσουμε λίγο νερό. Δοκιμάζουμε για μπαχαρικά και αλάτι στα πρώτα 30 λεπτά και διορθώνουμε κατά το δοκούν.
Δείτε όλη την συνταγή