Καραβίδες με σπαγγέτο
Μια εντυπωσιακή συνταγή με καραβίδες με σπαγγέτο
Υλικά
½ κιλό σπαγγέτο Νο6
20 καραβίδες
4 κλαράκια σέλερυ
3 κολοκυθάκια
3 καρότα
1 ½ κίτρινη πιπεριά
¾ του φλυτζανιου λάδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις καραβίδες. Σοτάρετε με λάδι τα κεφάλια και τα κελύφη που έχετε αφαιρέσει και προσθέστε τους 6 ποτήρια νερό και αλάτι και αφήστε τα άλλα 15 λεπτα. Ύστερα σουρώστε και με το ζωμό που θα μείνει βράστε τα μακαρόνια. Ρίξτε μέσα στα μακαρόνια τις καραβίδες και βγάλτε την κατσαρόλα μετά από 5 λεπτά. Μετά φτιάχνετε τη σάλτσα. Σοτάρετε για 5 λεπτα σε λάδι τα κολοκυθάκια, τα καροτα και την κίτρινη πιπεριά, αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει και κόψει σε κομματάκια. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το σέρελυ και το λευκό κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε άλλα 10 λεπτά.