Γρήγορη και εύκολη ζύμη πίτσας
Για εσάς που είσαστε ανυπόμονοι....
Αυτή είναι μία υπέροχη συνταγή, όταν δεν θέλετε να περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη. Απλά ανακατέψτε και αφήστε τη για 5 λεπτά και στη συνέχεια είναι έτοιμη. Θα έχετε μία μαλακή όμορφη ζύμη. Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι πολύ καλό.
Προετοιμασία 10 λεπτά, έτοιμη σε 30 λεπτά.
Υλικά (Για μία μεγάλη πίτσα)
Προετοιμασία 10 λεπτά, έτοιμη σε 30 λεπτά.
Υλικά (Για μία μεγάλη πίτσα)
- 1 πακέτο ξηρή μαγιά
- 1 κουτάλι του γλυκού άσπρη ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό.
- 2 ½ φλυτζάνια αλεύρι
- 2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Σε ένα μέτριο μπολ, διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ζεστό νερό. Περιμένετε περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
- Ανακατέψτε στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε 5 λεπτά.
- Βάλτε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και κτυπήστε ελαφρά ανοίγοντάς τη σε στρογγυλό σχήμα. Την μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι ή ταψί και πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.
- Προσθέτουμε ότι υλικό μας αρέσει, ντομάτα τυρί ζαμπόν κλπ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.Αφήστε την πίτσα να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά και σερβίρετε.