Ginger Veggie Stir-Fry
Πικάντικο, εξωτικό και γευστικό stir fry από τα βάθη της Ανατολής. Απολαύστε χωρίς ενοχές!
Τι θα μαγειρέψετε σήμερα το μεσημέρι; Αν δεν έχετε σκεφτεί κάτι, σας προτείνουμε κάτι δροσερό, εξωτικό και πικάντικο!
100 γραμ. μπρόκολο
3/4 κούπας μικρά καρότα
1.2 κούπα φρέσκα φασολάκια
1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα αρακά
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
2 κουταλάκια σόγια σως
αλάτι, νερό
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κορν φλάουρ, 1 κουταλάκια τζίντζερ και 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάλτε μέσα το μπρόκολο, τον αρακά, τα καρότα και τα φασολάκια και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν όλα.
Βάλτε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν. Προσθέστε την σόγια και το νερό. Μόλις πάρει μια βράση, βάλτε το κρεμμύδι, το αλάτι και το υπόλοιπο τζίντζερ. Μαγειρέψτε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά).
100 γραμ. μπρόκολο
3/4 κούπας μικρά καρότα
1.2 κούπα φρέσκα φασολάκια
1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα αρακά
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
2 κουταλάκια σόγια σως
αλάτι, νερό
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κορν φλάουρ, 1 κουταλάκια τζίντζερ και 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάλτε μέσα το μπρόκολο, τον αρακά, τα καρότα και τα φασολάκια και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν όλα.
Βάλτε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν. Προσθέστε την σόγια και το νερό. Μόλις πάρει μια βράση, βάλτε το κρεμμύδι, το αλάτι και το υπόλοιπο τζίντζερ. Μαγειρέψτε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά).