Αυγό: μια φτηνή και εύκολη super τροφή!
Δεν είναι όλες οι super υγιεινές τροφές πανάκριβες.
Τα αυγά είναι μία φθηνή πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας και συνεχίζει, επειδή τα αγοράζουμε «έτοιμα» ο έλεγχος των μερίδων είναι εύκολος.
Σπάστε το κέλυφος
Η ομελέτα είναι πολύ νόστιμη, αλλά αν την τρώμε κάθε πρωί, γρήγορα θα τη βαρεθούμε.
Ας δούμε λοιπόν μερικές καινούργιες και νόστιμες συνταγές με αυγά.
Ομελέτα muffins: χτυπάμε 8 αυγά με ¼ φλιτζάνι γάλα, προσθέτομε μαγειρεμένα λαχανικά ψιλοκομμένα και λεπτές φέτες προσούτο. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος ή από σιλικόνη για muffins. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 190 βαθμούς. Δύο maffins είναι μία μερίδα. Μπορούμε να διατηρήσουμε ότι περισσεύει στο ψυγείο έως και τέσσερις ημέρες.
Αυγά με σπαράγγια: Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε 6 σπαράγγια και τα αφήνουμε δύο τρία λεπτά, προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά και ψήνουμε για άλλα δύο λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.
Τέλεια βραστά αυγά σφικτά: Κάντε μία τρύπα με μία καρφίτσα στο κάτω μέρος του κελύφους, τοποθετήστε το αυγό σε μία μικρή κατσαρόλα, προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί, και προσθέστε επίσης ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Βράζουμε για ένα λεπτό, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε καλυμμένο για 10 λεπτά. Μετά το κρυώνουμε σε ένα μπολ με πάγο και νερό για 5 λεπτά και είναι έτοιμο.
Γλυκό κίτρινο!
Μη φοβάστε τον κρόκο! Περιέχει το μεγαλύτερο μέρος της διατροφικής αξίας του αυγού. Οι νεότερες μελέτες δείχνουν ότι περιέχει το ήμισυ της πρωτεΐνης και όλη τη βιταμίνη D. Και συνεχίζουν, ότι τρώγοντας ένα αυγό την ημέρα, δεν αυξάνεται ο κίνδυνος των καρδιακών παθήσεων, ανατρέποντας έτσι το κακό όνομα του κρόκου!
Επιπλέον το ολόκληρο αυγό μας χορταίνει, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι που έτρωγαν αυγό αντί για κουλούρι για πρωινό έχασαν 65% περισσότερο βάρος από τους άλλους.
Το μέγεθος του αυγού βασίζεται στο βάρος ανά δωδεκάδα. Υπάρχει μόνο μία διαφορά οκτώ θερμίδων μεταξύ των δύο πιο δημοφιλών μεγεθών, τα μεγάλα και τα πολύ μεγάλα αυγά. Και αυτή η πολύ μικρή διαφορά δεν έχει σημασία παρά μόνο στο ψήσιμο. Και μία συμβουλή μαγειρικής: Χρησιμοποιήστε τα χωρίς κανένα πρόβλημα, εκτός αν η συνταγή απαιτεί πέντε ή περισσότερο μεγάλα αυγά. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείστε ένα όχι πολύ μεγάλο αυγό.
Απολαύστε λοιπόν μία ωραία ομελέτα ή όπως αλλιώς σας αρέσουν τα αυγά σας χωρίς κανένα φόβο.
Σπάστε το κέλυφος
Η ομελέτα είναι πολύ νόστιμη, αλλά αν την τρώμε κάθε πρωί, γρήγορα θα τη βαρεθούμε.
Ας δούμε λοιπόν μερικές καινούργιες και νόστιμες συνταγές με αυγά.
Ομελέτα muffins: χτυπάμε 8 αυγά με ¼ φλιτζάνι γάλα, προσθέτομε μαγειρεμένα λαχανικά ψιλοκομμένα και λεπτές φέτες προσούτο. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος ή από σιλικόνη για muffins. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 190 βαθμούς. Δύο maffins είναι μία μερίδα. Μπορούμε να διατηρήσουμε ότι περισσεύει στο ψυγείο έως και τέσσερις ημέρες.
Αυγά με σπαράγγια: Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε 6 σπαράγγια και τα αφήνουμε δύο τρία λεπτά, προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά και ψήνουμε για άλλα δύο λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.
Τέλεια βραστά αυγά σφικτά: Κάντε μία τρύπα με μία καρφίτσα στο κάτω μέρος του κελύφους, τοποθετήστε το αυγό σε μία μικρή κατσαρόλα, προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί, και προσθέστε επίσης ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Βράζουμε για ένα λεπτό, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε καλυμμένο για 10 λεπτά. Μετά το κρυώνουμε σε ένα μπολ με πάγο και νερό για 5 λεπτά και είναι έτοιμο.
Γλυκό κίτρινο!
Μη φοβάστε τον κρόκο! Περιέχει το μεγαλύτερο μέρος της διατροφικής αξίας του αυγού. Οι νεότερες μελέτες δείχνουν ότι περιέχει το ήμισυ της πρωτεΐνης και όλη τη βιταμίνη D. Και συνεχίζουν, ότι τρώγοντας ένα αυγό την ημέρα, δεν αυξάνεται ο κίνδυνος των καρδιακών παθήσεων, ανατρέποντας έτσι το κακό όνομα του κρόκου!
Επιπλέον το ολόκληρο αυγό μας χορταίνει, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι που έτρωγαν αυγό αντί για κουλούρι για πρωινό έχασαν 65% περισσότερο βάρος από τους άλλους.
Το μέγεθος του αυγού βασίζεται στο βάρος ανά δωδεκάδα. Υπάρχει μόνο μία διαφορά οκτώ θερμίδων μεταξύ των δύο πιο δημοφιλών μεγεθών, τα μεγάλα και τα πολύ μεγάλα αυγά. Και αυτή η πολύ μικρή διαφορά δεν έχει σημασία παρά μόνο στο ψήσιμο. Και μία συμβουλή μαγειρικής: Χρησιμοποιήστε τα χωρίς κανένα πρόβλημα, εκτός αν η συνταγή απαιτεί πέντε ή περισσότερο μεγάλα αυγά. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείστε ένα όχι πολύ μεγάλο αυγό.
Απολαύστε λοιπόν μία ωραία ομελέτα ή όπως αλλιώς σας αρέσουν τα αυγά σας χωρίς κανένα φόβο.