5 φαγητά που δεν πρέπει να καταναλώνετε το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι έρχεται. Έχουμε ξεκινήσει εντατικά δίαιτα και έχουμε αρχίσει να γυμναζόμαστε.
Αυτό που κυρίως θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι η διατροφή μας διότι το καλοκαίρι, πρέπει να προσέχουμε τα φαγητά που καταναλώνουμε και να αποφεύγουμε αυτά που θα μας προκαλέσουν δυσφορία.
1. Καυτερά και μπαχαρικά
Μπορεί τα καυτερά φαγητά να είναι αγαπημένο συστατικό της κουζίνας σας αλλά κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είναι καλό να τα αποφεύγουμε. Μπαχαρικά όπως το τζίντζερ, το τσίλι, το κύμινο και η κανέλλα "ξυπνάει" τον μεταβολισμό μας και έτσι αρχίζει να λειτουργεί πιο έντονα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος.
2. Κόκκινο κρέας και θαλασσινά
Πολλά μη-χορτοφαγικά φαγητά όπως το κόκκινο κρέας, τα αυγά, οι γαρίδες και το καβούρι μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την θερμοκρασία του σώματος αφού οι ανάγκες του οργανισμού μας για την καύση τους είναι μεγάλες. Επίσης, μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές ακόμα και διάρροια, κάτι που μπορεί να σας ταλαιπωρήσει αρκετά και να σας αφυδατώσει.
3. Αποφύγετε τα μάνγκο
Καταλαβαίνουμε πως για εσάς καλοκαίρι είναι μια απέραντι παραλία με χρυσή αμμουδιά και ένα ζουμερό μάνγκο στο χέρι αλλά προσοχή. Μας προκαλεί δυσφορία, αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος και μπορεί να εμφανιστούν μέχρι σπυράκια από τον ιδρώτα, ιδιαίτερα στους έφηβους και στα παιδιά.
4. Γαλακτοκομικά προϊόντα
Ελαττώστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα που καταναλώνετε το καλοκαίρι. Ο λόγος; Το καλοκαίρι, τα προϊόντα αυτά χαλάνε πιο γρήγορα από ότι νομίζουμε και μπορεί να μας προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές ακόμα και αφυδάτωση.
5. Junk Food
Χάμπουργκερ, πίτσες, προτηγανισμένες πατάτες. Πολύ απλά, επειδή το καλοκαίρι αυτά τα τρόφιμα γίνονται πιο ευάλωτα, μειώνοντάς τα, μειώνετε και τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.
1. Καυτερά και μπαχαρικά
Μπορεί τα καυτερά φαγητά να είναι αγαπημένο συστατικό της κουζίνας σας αλλά κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είναι καλό να τα αποφεύγουμε. Μπαχαρικά όπως το τζίντζερ, το τσίλι, το κύμινο και η κανέλλα "ξυπνάει" τον μεταβολισμό μας και έτσι αρχίζει να λειτουργεί πιο έντονα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος.
2. Κόκκινο κρέας και θαλασσινά
Πολλά μη-χορτοφαγικά φαγητά όπως το κόκκινο κρέας, τα αυγά, οι γαρίδες και το καβούρι μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την θερμοκρασία του σώματος αφού οι ανάγκες του οργανισμού μας για την καύση τους είναι μεγάλες. Επίσης, μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές ακόμα και διάρροια, κάτι που μπορεί να σας ταλαιπωρήσει αρκετά και να σας αφυδατώσει.
3. Αποφύγετε τα μάνγκο
Καταλαβαίνουμε πως για εσάς καλοκαίρι είναι μια απέραντι παραλία με χρυσή αμμουδιά και ένα ζουμερό μάνγκο στο χέρι αλλά προσοχή. Μας προκαλεί δυσφορία, αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος και μπορεί να εμφανιστούν μέχρι σπυράκια από τον ιδρώτα, ιδιαίτερα στους έφηβους και στα παιδιά.
4. Γαλακτοκομικά προϊόντα
Ελαττώστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα που καταναλώνετε το καλοκαίρι. Ο λόγος; Το καλοκαίρι, τα προϊόντα αυτά χαλάνε πιο γρήγορα από ότι νομίζουμε και μπορεί να μας προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές ακόμα και αφυδάτωση.
5. Junk Food
Χάμπουργκερ, πίτσες, προτηγανισμένες πατάτες. Πολύ απλά, επειδή το καλοκαίρι αυτά τα τρόφιμα γίνονται πιο ευάλωτα, μειώνοντάς τα, μειώνετε και τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.